24 oktober 2011 ~ Reacties uitgeschakeld voor Nuon Solar Team finisht als tweede in World Solar Challenge

Nuon Solar Team finisht als tweede in World Solar Challenge

Het Nuon Solar Team is in de World Solar Challenge als tweede geƫindigd. Het team zat vlak achter het Japanse Tokai-team, toen de zonneauto in slecht weer terecht kwam en de achterstand opliep. Solar Team Twente eindigde op de vijfde plaats.

De Nuna6-auto van de universiteit Delft kampte in de laatste etappe met een energieterugval door bewolkt weer. Daardoor wist het team uit Tokio de World Solar Challenge, een race van drieduizend kilometer tussen Darwin en Adelaide, te winnen; het Nuon Solar Team kwam 24 minuten later over de eindstreep.

Het Nuon Solar Team was Tokai woensdag tot op drie minuten genaderd. Daarmee had het een gat van bijna een halfuur nagenoeg dichtgereden. Door het sterk teruggebrachte verschil maakte het Nuon Solar Team nog steeds een kans om als eerste in Adelaide te finishen.

Het Nuon Solar Team heeft de afgelopen zonneraces, die om de twee jaar worden gehouden, goed gepresteerd. Het team van de TU Delft debuteerde in 2001 en wist toen meteen de titel op zijn naam te schrijven. In 2003, 2005 en 2007 prolongeerde de ploeg de titel. In 2009 moest het Nuon Solar Team de titel voor het eerst afstaan aan de Tokai University uit Tokio.

Comments are closed.