08 september 2011 ~ Reacties uitgeschakeld voor Prijs zonne-energie concurrerend vanaf 2013

Prijs zonne-energie concurrerend vanaf 2013

Energie opgewekt door zonnepanelen kan in sommige Europese markten al in 2013 concurreren met andere energiebronnen. In de aanloop naar 2020 zal ook in de rest van Europa zonne-energie goedkoper worden.

Dit blijkt uit een rapport van de Europese Fotovoltaïsche Industrie Associatie (EPIA) in samenwerking met onderzoeksbrueau A.T. Kearney.
De goedkopere prijs voor zonne-energie is een gevolg van de dalende prijs voor de technologie om die energie op te wekken. Elke keer dat het aantal verkochte zonnepanelen verdubbelt, zakt de prijs met 20 procent.
Tijdens de afgelopen 5 jaar daalde de prijs met 50 procent. De komende tien jaar zal de prijs met 36 tot 51 procent dalen, aldus de EPIA. Zodoende kan de prijs voor een kilowattuur stroom uit zonnepanelen dalen tot 0,08 euro.

Kostenberekening
EPIA benadrukt dat ze in de kostenberekening alle uitgaven meenemen. Ook bijvoorbeeld de brandstofkosten of de vervangingskosten van de apparatuur. In de berekening is wel uitgegaan van de prijzen in Duitsland.
Duitsland is een van de meest ontwikkelde landen ter wereld op het gebied van duurzame energie. In totaal bestaat 20 procent van de Duitse energieconsumptie uit hernieuwbare energie.

Bron: NuZakelijk.nl

Tags:

Comments are closed.