29 december 2011 ~ Reacties uitgeschakeld voor Prepaid zonne-energie kopen

Prepaid zonne-energie kopen

De Indiase startup Simpa Networks heeft een slimme manier bedacht om arme inwoners in het land van elektriciteit uit zonne-energie te voorzien. Door middel van een prepay-businessmodel kopen consumenten zonne-energie totdat zij een zonnepaneel afbetaald hebben.

Simpa verkoopt een zonnepaneel, die tussen de tweehonderd en driehonderd dollar kost. Aangezien de meeste Indiërs dit niet kunnen betalen is een afbetaling in de vorm van prepay de meest voor de hand liggende oplossing om goedkoop aan elektriciteit te komen.

De Indiase consument betaalt eerst een tiende van de prijs van het zonnepaneel. Na de afbetaling kunnen zij het zonnepaneel gratis gebruiken om elektriciteit op te wekken.
In India zijn zeshonderd miljoen mensen gewend te werken met beltegoed op hun mobiele telefoon. Simpa denkt daarom dat dit model ook voor zonne-energie moet werken.

Website GigaOM noemt het bedrijf filantropisch, want het blijft onzeker of Simpa genoeg geld kan verdienen met dit model. De startup moet namelijk zeker zijn dat de consumenten voldoende elektriciteit gebruiken, zodat Simpa het geld voor de zonnepanelen terug kan verdienen. Nu verdient het bedrijf geld door een klein deel van de opgewekte elektriciteit zelf te houden. Om draaiende te blijven zoekt Simpa Networks naar investeerders die vier miljoen dollar in de startup willen steken.

bron: NuZakelijk.nl

Comments are closed.