22 december 2011 ~ Reacties uitgeschakeld voor BP stopt met zonne-energie

BP stopt met zonne-energie

Na 40 jaar stopt BP met haar activiteiten in zonne-energie. Het bedrijf gaat hiermee in tegen de trend om juist te investeren in zon.

Het hoofd van de afdeling zonne-energie stelde zijn werknemers in een interne brief op de hoogte van het besluit. Als reden haalt hij de aanhoudende globale, economische uitdagingen aan.

Veel producenten van zonnepanelen hebben last van een moordende concurrentie uit China, waar goedkope panelen in grote hoeveelheden worden gemaakt. De resulterende overcapaciteit leidt tot dalende prijzen. Daarnaast schroeven overheden subsidies voor zonne-energie steeds verder terug.

Tegen de trend
Deze maand investeerde superbelegger Warren Buffett bijna 3 miljard euro in twee grootschalige zonneparken. Google maakte vandaag bekend zijn groene energieportfolio uit te breiden tot 700 miljoen euro met een investering van 72 miljoen euro in diverse zonneprojecten.

Faillissement
Toch hebben veel bedrijven in de sector zonne-energie het moeilijk. Solar Millennium vroeg gisteren als eerste Duitse fabrikant van zonnepanelen uitstel van betaling aan. Het bedrijf volgde hiermee het eveneens Duitse Solon en het Amerkaanse Solyndra.

Tags:

Comments are closed.